Jégkorong | Floorball | Strandlabdarúgás

Futsal szakosztály

Mindent elsöprő népszerűség, kiváló csapategység, izgalmas, férfias és látványos mérkőzések. Ezek legfiatalabb szakosztályunk, a futsal ismérvei, mely 2016 őszi indulása óta két NB II-es felnőtt bronzérmet, egy NB II-es U17-es ezüstérmet, egy NB I-es U18-as korosztályú bronzot és rengeteg szimpatizáns vonzott be az Ördög-családba.

Ördögök

A futsal szakosztály 2016/2017-ben berobbant Kazincbarcika sportéletébe, s népszerűségét, közönségvonzó erejét tekintve a felnőtt gárda szinte azonnal sikercsapat lett. Amit azért meg- és szinten tartani nem könnyű dolog, de nem is ördögtől való. :D Más klubok is felismerték velünk együtt, hogy a sikeres szerepléshez igazolni kell eredményes játékosokat, ugyanakkor meg kell őrizni a helyi tehetségeket, értékeket is. Mi ezen koncepció alapján szervezzük csapatainkat, s ennek szellemében alakítjuk ki bőségesnek mondható játékoskeretünket. Számos TOP-csapattal szemben mi abszolút amatőrök vagyunk, s csupán kiegészítő sportágként, edzések nélkül próbálunk meg eredményesen szerepelni, és helytállni az egyre erősödő bajnokságban. Ami az idei szezonban kiváltképp nehéz dió, hiszen a ránk jellemző állandósággal szemben hat-nyolc gárda nagyon beújított és magas célokat tűzött ki 2018 nyarán.

Mi azonban továbbra is tartjuk az alapfilozófiánkat, vagyis a futsal marad kiegészítő sportág, támogatva az MLSZ négyévszakos futball koncepcióját. Az utánpótlás korúak a környező futball klubok nagypályán pallérozódó fiataljai, akiket azért versenyeztetünk magas szinten, hogy fejlődjenek, illetve próbáljuk folyamatosan beépíteni őket az Ördögök felnőtt csapatába. Hogy megérezzék azt a páratlan hangulatot, és a siker ízét, amit egy-egy ilyen szintű mérkőzés okoz. A futsal esetében az egyesület fejlődését a szakosztály, a sportág sikere, a színvonalas meccsek és a töretlen nézőszám mutatja, no és a kiváló, szilárd közösség, ami kialakult az elmúlt két és fél évben.

Minden várakozásunkat és képzeletünket felülmúlta a nézők száma, a csapat és a sportág népszerűsége. S bizony a mi nézőink nem csak csendes szemlélők, hanem valódi drukkerek, akik élvezik és értik a játékot és a futsal-közeget.

A szakosztály első két évben szerzett négy érme, a telt házas lelátók, egy új sportág ilyen mértékű befogadása és szeretete minden várakozást felülmúlt.


Sportigazgató és U18-as edző: Badalik Szabolcs +36-20/ 457-5488 Megtalálsz minket a Facebookon is: Kazincbarcikai Ördögök Futsal Szakosztály