Floorball | Futsal | Strandlabdarúgás

Jégkorong szakosztály

Ha az egyik legdinamikusabb, legösszetettebb és legőszintébb sportágat keresi, akkor jó helyre érkezett, hiszen ez a jégkorong. A hokipályán nincs alibi játék, félgőz, üresjárat, színészkedés. Van viszont helyette látványos játék, sebesség, precíz csapatmunka és közösség. Egyesületünk tradicionális sportága a jégkorong, hiszen negyedszázaddal ezelőtt erre alapozva „születtek meg az Ördögök”.

Ördögök

1993-ban a BVK Polimer Jégkorong Egyesület nyomdokaiba lépve köteleződtek el az alapítók ezen gyönyörű sportág iránt. Rövidesen már három korosztályban is tudtunk csapatot indítani a nemzeti bajnokságban, ahol rengeteg szép eredményt értünk el.

Sőt, rendszeresen szerveztünk nemzetközi és hazai tornákat és egyéb jeges eseményeket. A versenysport mellett mindig fontosnak tartottuk, hogy azokkal is megszerettessük a téli sportokat, akik inkább csak szabadidejüket szeretnék mozgással tölteni. Így a negyedévszázad alatt több ezer gyermekkel szerettettük meg a korizást és a hokizást, és ezáltal rengeteg szülővel, nagyszülővel is. 2014-ben indultunk utoljára felnőtt OB IV-ben; ezen évadot követően két utánpótlás korosztályra szűkült a nevezésünk.

Jelenleg U16-os csapatunk az Országos Bajnokság „C” csoportjában játszik, míg mini-korosztályunk különböző tornákon vesz részt. Nehezített körülmények között, hiszen évek óta gondot jelent a jeges felkészülés és a bajnoki mérkőzések helyben történő megoldása. Így mindenhez utaznunk kell, még az úgynevezett „hazai pályára” is, hiszen hol Miskolc, hol Debrecen fogadott be bennünket.

Az viszont nagyon örömteli, hogy az elmúlt évek nehézségei ellenére is stabilan működik legrégebbi szakosztályunk; s a gyerkőcök, a sportvezetők, a szakmai stáb és a szülők minden áldozatot meghoznak a szebb jövőért, egy jégcsarnokért.

A könnyebb átmenet és a jeges sportokat kedvelő városlakók legnagyobb örömére 2018 telén egykori jégpályánk helyén mobil jégpálya nyitotta meg kapuit, mely hamar népszerű és közkedvelt lett.


Ha Te is kedvet éreznél Ördög-bőrbe és kori-cipőbe bújni, akkor jelentkezz bátran, és tartozz közénk! Szakosztályvezető: Kovács Bertalan +36-30/ 464-0469 Megtalálsz minket a Facebookon is: Kazincbarcikai Ördögök Jégkorong Szakosztály